Ajankohtaiset

Vierailu TOVE-näytelmään 28.4.2017

Svenska Teatern, Pohjoisesplanadi 2, 00130 Helsinki

Helmikuussa ensi-iltansa saava TOVE-näytelmä on Svenska Teaternin 150-vuotisjuhlavuoden suurproduktio. Lucas Svenssonin kirjoittaman ja Fiikka Forsmanin ohjaaman näytelmän tähtinä ovat Alma Pöysti ja Ylva Ekblad, jotka esittävät Tove Janssonia kahtena eri ikäkautena. TOVE on kertomus naisesta joka janoaa vapautta ja itsenäisyyttä, mutta huomaa että vapaudella on myös hintansa.
Esityskieli on ruotsi, mutta näytelmään saa haluttaessa tekstityssovelluksen suomeksi.
Lucas Svensson on tavoittanut Toven olemuksen sekä ihmisenä että taiteilijana ja kuvaa upeasti, miten Tove hakee identiteettiään taiteilijana ja millaisen prosessin hän käy läpi. Kiinnostavana taustana on sota-aika ja Toven rohkea sodanvastaisuus“, nuorta Tovea esittävä Alma Pöysti kertoo.
Toven tarinat olivat osa lapsuuttani, ja ne ovat tietysti vaikuttaneet minuun. Hänen mielikuvituksensa, vapaudenrakkautensa ja rohkeutensa tuntuvat tutuilta. Isovanhempani Birgitta Ulfsson ja Lasse Pöysti esiintyivät aikanaan ensimmäisissä muuminäytelmissä, ja he olivat myös Toven hyviä ystäviä. On hienoa, että saamme nyt Ylvan kanssa tuoda esiin ihmisen, joka oli näiden koko maailman rakastamien tarinoiden takana“, Alma Pöysti jatkaa.
Liput: jäsenet 30 € / ei-jäsenet 35 €
Sitovat ilmoittautumiset torstaihin 26.3. mennessä: info@mummolaakso.fi. Ilmoita varatessasi, oletko jäsen ja kerro, haluatko tekstityslaitteen.

Leave a Reply