Ajankohtaiset

Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille 2.3.2017

Naisasialiitto Unionin Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki
Hitaasti ja nopeammin syttyvää rakkautta kuumissa ilmanaloissa: trooppisessa Thaimaassa, Omanin autiomaalla ja Töölöläisen lesbokomuunin suhdehautomossa. Keskustelun pohjaksi voi tutustua yhteen tai useampaan tekstiin.
Inkeri Markkula: Kaksi ihmistä minuutissa (Gummerus 2016)
Lapin tuntureilta kotoisin oleva tutkija Alina Poikela, saksalainen lääkäri Lotte Göllner ja kyläläisen Kianin perhe taistelevat malariaa vastaan Pohjois-Thaimaassa. Ja käyvät samalla omia kamppailujaan surun, lapsenkaipuun ja vierauden kanssa.
Metsän vehreyden kontrastina keskushenkilö Alinalle puolison kuoleman jälkeistä aikaa värittää kaipuun harmaus. Menetykset ja jäähyväiset ovat muillekin väistämätön osa elämää. Vain hetkittäin kohdataan yhteisellä taajuudella, helpoiten lasten kanssa. Sitkeimmätkin ihmiset ovat hauraita kuin mimoosat ja sattumille alttiita. Kerronta rönsyilee ja tarkentaa yksityiskohtien havainnointiin, teksti on luonnontieteen ilmiöistä rikasta.
Amanda Pendolin: Aavikon hehku (Books on Demand 2016) 
Janican ja Nanan kuuma rakkauden liekki syttyy Omanin aavikolla, josta romanssi siirtyy modernin suurkaupungin luxuksen syleilyssä aistinautintojen korkeampiin sfääreihin. Nämä naiset tietävät mitä tahtovat eikä maailma pane vastaan, vain luonto ja omat tunteet voivat tehdä tepposiaan. Unohda maailman kriisit ja reaalitodellisuus, heittäydy yltäkylläiseen viihdevirtaan ja leikittele ajatuksella kuinka saisit orgasmin vain suutelemalla.
Tilaa kirjailijalta suoraan: amanda.pendolin@gmail.com, hinta 15€ sis. postikulut Suomessa. Elisa e-kirja 5,90€
Tuuve Aro: ’Ulla eheytyy’, kokoelmassa Sinikka Tammisen outo tyhjiö (Gummerus 2001).
Lyhytproosan osaajan pieni helmi ajan lesboelämän ikonisista teemoista. Luettavissa verkossa Ylioppilaslehdessä Kommentoi tai kysy lainakappaleita kirjoista facebook-tapahtumassa.

Leave a Reply