Ajankohtaiset

ERI: Julia & Julia -baletti 10.10.2015

Suomen Kansallisoopperan Alminsali 
Helsinginkatu 58, 00250 Helsinki

Tanssiteatteri ERI:n 25-vuotisjuhlaohjelman yleisö- ja arvostelumenestyksesi noussut Julia & Julia vierailee Kansallisoopperassa. Baletin aineksia ja modernia tanssi-ilmaisua yhdistelevän teoksen koreografian, käsikirjoituksen ja ohjauksen on toteuttanut Tiina Lindfors, joka myös esittää toisen nimirooleista parinaan Kansallisbaletin solistina uransa tehnyt Anneke Lönnroth. Käsikirjoitus mukailee Shakespearen tragediaa ympäristön mahdottomaksi tuomitsemasta rakkaudesta. Ajankohtaisesta tulkintahorisontistaan huolimatta Julia & Julia kertoo Lindforsin mukaan ensisijaisesti epäoikeudenmukaisesti kohdeltujen tunteiden historiasta.
Sergei Prokofjevin musiikin on balettiin sovittanut säveltäjä Lauri Mäntysaari ja sen tulkitsee turkulaismuusikoiden Plus Ensemblen kvartetti.
Liput: jäsenet 25 € / ei-jäsenet 30 €
Sitovat ilmoittautumiset 25.8. mennessä info@mummolaakso.fi. Lippuja myös Oopperan lipunmyynnissä ja Lippupisteissä.

“Julia & Julian toteutus on visuaalisesti komea. Oivaltavin näyttämöelementein viitataan vähemmistöjen kohtelun väkivallan ja hulluuden kyllästämään historiaan, sekä kulttuureihin, joissa henkeä uhkaavan ahtaat normitukset ovat yhä läsnä.” – Turun Sanomat “Julia & Julian loppupuoli sai melkein itkemään. Ei pelkästään naisrakastavaisten kohtalo. Nähtiin myös miesvankeja pinkkeine kolmioineen ja naisia burkhassa. Tiina Lindfors ei vain pääse maailmanparantajan osastaan. Hyvä.” – Helsingin Sanomat Tiina Lindforsin haastattelu Teaterstiftelsen Vivicas vänner -säätiön sivuilla: Eija Mäkinen: Musiikista ja tanssista syntyy kineettistä runoutta

Leave a Reply