Ajankohtaiset

Ekskursio Helsingin Taidehalliin 1.10.2017

Helsingin Taidehalli, Nervanderinkatu 3, 00100 Helsinki
Taidehallissa esitetään nonstopina Julian Rosefeldtin kohuttua filmi-installaatiota Manifestoa (2015). Kaikkiaan parituntinen teos on kooste eri taiteilijoiden eri aikoina kirjoittamista manifesteista, jotka Rosefeldt on tuonut nykypäivän tilanteisiin ilmentämään taiteilijamanifestien henkeä ja poetiikkaa. 
Tekstit esittää monologina australialainen tähtinäyttelijä Cate Blanchett. Blanchett, jonka upeisiin roolisuorituksiin kuuluu mm. nimirooli lesboelokuvassa Carol, tekee tässä ”manifestien manifestissa” huikean roolityön tulkitsemalla teoksessa 13 eri persoonaa – joukossa mm. opettaja, uutisankkuri ja koditon mies – ja puhaltamalla uutta henkeä sekä kuuluisiin että vähemmän tunnettuihin teksteihin futurismista dadaismiin, vortisismista situationismiin. Jokainen filmi on omalla skriinillään ja kunkin kesto on n. 10 min.
Nuoruuden kiihkossa kirjoitetut, intohimoiset tekstit kertovat halusta muuttaa maailmaa taiteen avulla. Ovatko manifestien väkevät, paatokselliset sanat ja hurmokselliset tunteet kestäneet aikaa? Kuinka politiikan, taiteen ja elämän dynamiikka on muuttunut? 
Jokainen ostaa itse lippunsa 12 € / 8 € tai näyttää museokorttinsa. Tavataan paikan päällä ja lähdetään yhdessä pari tuntia myöhemmin keskustelemaan näkemästämme. Mummis varaa pöydän lähiravintelista.

Leave a Reply