Ajankohtaiset

Vierailu Majakanvartija-esitykseen 2.4.2016


Tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa
Teatteri Avoimet Ovet, Erottajankatu 5, 00130 Helsinki

Kolme Tovea. Kolme tämän päivän naista. Kolme teemaa: uskallus, rakkaus ja taide!
Majakanvartija-näytelmässä kolme erilaista naista peilaa omaa elämäänsä Tove Janssonin elämäntarinaan. Majakanvartija ei ole perinteinen elämäkertadraama Tove Janssonista, vaikka hänen elämän vaiheitaan seurataankin lapsuudesta aina viimeisiin hetkiin.
Majakanvartijan naiset sukeltavat muistoihinsa, hyppäävät muumiriippuvaisten terapiaryhmään, osallistuvat Hemulin väitöstilaisuuteen Tove Janssonista, yrittävät levätä taiteilijaresidenssissä ja palaavat taas tapaamaan Tovea.
Tove Jansson on näytelmän naisille rohkeuden ja uskalluksen esikuva. Jokainen heistä toivoo, että oman epävarmuuden hetkellä Toven kaltainen ihminen tulisi ja sanoisi hymy huulillaan: ”Juuri näin. Näin saat tehdä. Näin saat elää.” Mutta tuleeko Tove?
käsikirjoitus: Anna Krogerus ja työryhmä
ohjaus: Sakari Kirjavainen
rooleissa Anu Koskinen, Eeva Putro, Ella Pyhältö
Esityksen kesto n. 2 h 10 min, esityksessä on väliaika. Tekijät tutuiksi – yleisökeskustelua työryhmän johdolla esityksen jälkeen. 
Ryhmäliput: jäsenet 27 €, ei-jäsenet 32 €
Sitovat ilmoittautumiset Mummolaakson sähköpostiin ke 10.3. mennessä: info@mummolaakso.fi 

Muistathan varatessasi ilmoittaa, oletko jäsen. Esityksiä on 28.4. asti: www.avoimetovet.fi
Ei näköispatsas, vaan käyttötaidetta. Sellainen on Teatteri Avoimien Ovien Majakanvartija, ei-perinteinen elämäkertanäytelmä taiteilija Tove Janssonista.Sanna Kangasniemi, HS

Leave a Reply