Ajankohtaiset

Vanhuuteen varautuminen ja oikeudellinen ennakointi 5.5.2021

Teams-etäkokouksena
Setan seniorityön, Vanhustyön keskusliiton ja Asianajotoimisto Legal Loungen kanssa Teams-verkkoalustalla järjestetettävässä etätapahtumassaa herätellään ajatuksia vanhenemiseen orientoitumisesta sateenkaarevasta näkökulmasta. Tilaisuus on maksuton ja se on suunnattu kaikille yli 50-vuotiaille sateenkaari-ihmisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Asiantuntijapuheenvuorojen ohella yleisö voi esittää kysymyksiä sekä ennakkoon että keskusteluosuuden aikana. Tervetuloa mukaan!
Ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään tiistain 4.5. aikana.
Vanhuuteen varautuminen on ennakointia ja suunnittelua hyvän vanhuusiän mahdollistamiseksi. Voit varautua vanhuuteen esimerkiksi huolehtimalla omasta terveydestä, toimintakyvystä ja sosiaalisista suhteista, ennakoimalla taloudellista toimeentuloa sekä pohtimalla asumisen vaihtoehtoja.
Oikeudellisista asiakirjoista huolehtiminen on myös tärkeä osa vanhuuteen varautumista. Sateenkaari-ihmisten läheis- ja perhesuhteet ovat usein lain käsitteitä moninaisempia, miten voi varmistua siitä, että tämä näkyy esimerkiksi perinnönjaossa? Löytyykö sinulta hoitotahto ja testamentti? Oletko laatinut edunvalvontavaltuutuksen? Näiden asiakirjojen avulla huolehdit siitä, että sinulla ja itse määrittelemilläsi läheisilläsi säilyy päätäntävalta asioistasi elämän loppuun saakka.
Puhujina ovat Vanheneminen.fi -hankkeen hankepäällikkö Eve-Linda Lassila ja asianajaja Hanna Rahikka Asianajotoimisto Legal Loungesta.
Tilaisuutta ei tallennetta tai taltioida vaan tapahtuma on kertaluontoinen.
ilmoittaudu”>Vanheneminen.fi-sivustolta löytyy kattavasti tietoa liittyen oikeudelliseen ennakointiin, kuten seikkaperäiset ohjeet edunvalvontavaltuutuksen laatimiseen. Lisäksi sivustolta löydät tietoa terveydestä, mielekkäästä elämästä sekä talouden ja asumisen ennakoinnista.

Leave a Reply