Ajankohtaiset

Lemminkäinen, Kansallisteatteri 7.4.2018

Kansallisteatterin Pieni näyttämö, sisäänkäynti Itäisen Teatterikujan kulmasta Bergbominkuja 2
Liput 38 € ei-jäsenet, 33 € jäsenet.  Sitovat ilmoittautumiset 5.3. mennessä info@mummolaakso.fi. Ilmoita, oletko jäsen ja millaisen lipun haluat. 
Juha Hurmeen Kansallisteatteriin ohjaama Lemminkäinen on kalevalaista kuvastoa tuulettava, ovela ja hillittömästi remeltävä komedia huijarikoplan noususta ja tuhosta Suomenniemellä viikinkiaikana, noin tuhat vuotta sitten. Näytelmä pohjautuu hänen Finlandia-palkittuun romaaniinsa Niemi (Teos, 2017).
Fleming, huikenteleva nuorukainen, on patologinen valehtelija ja rehentelijä. Hänen siskonsa Lemminkäinen on käytännöllinen ja urhea, viisas ja neuvokas toimija, joka ratkoo ongelmia veljensä haihatellessa. Huijarikoplaan kuuluu myös heidän äitinsä, lapsiaan epätasaisesti rakastava Ema. Liigaa täydentävät viisas ja laiska juoppo Tiera, hänen vaimonsa, koplan kirjanpitäjä ja loitsuasiantuntija Tuira sekä Kyllikki, Flemingin konflikteille altis vaimo. Kaikenlaiseen vilunkiin erikoistunut kopla kiristää suojelurahoja, ryöstelee ja pitää lystiä rannikkoseudun asukkaiden kustannuksella sekä riitelee keskenään, kunnes heitä vastaan nousee ylivoimaisen mahtava matriarkka ja emansipoitunut nero, rouva Louhivuori joukkoineen. Ja loppu on mytologiaa.
Rooleissa Tomi Alatalo, Kristiina Halttu, Saara Kotkaniemi, Cécile Orblin, Terhi Panula, Antti Pääkkönen ja Marja Salo | Muusikot Oskari Lehtonen, Jesse Ojajärvi | Musiikki Petra Poutanen-Hurme | Lavastus & puvut Heini Maaranen 

Leave a Reply