Ajankohtaiset

Kirjoituskilpailun palkintojuhla 28.4.2018

Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki
Mummolaakson kirjoituskilpailu lesbojen ja bi-naisten elämäkerrallisille teksteille päättyi 28.2. ja nyt on aika juhlia hienoja kirjoituksia, joihin moni antoi paljon itsestään ja muistoistaan.
Tilaisuudessa kuullaan lyhyitä otteita kilpailuun osallistuneista tarinoista ja kilpailun tuomari Eva Isaksson julkistaa parhaaksi valitsemansa kirjoituksen sekä kaksi kunniamainintaa. Eva on toiminut kirjastonhoitajan uransa ohella lesbisen yhteisön näköalapaikoilla mm. Seta-lehden päätoimittajana ja kolumnistina sekä sapfisena verkkoaktivistina.
Ohjelma
15:00 Tuliaissimat
15:10 Avajaissanat
15:15 6 tekstiotteen sikermä, eri lukijoita
15:50 Miia Mansikka (laulu) ja Hannele Savisalo (piano): Koskin eilen kolmea naista, Halusin yksin olla (säv. Toni Edelmann) 
16:00 Kahvitauko
16:15 5 tekstiotteen sikermä, eri lukijoita
16:45 kilpailun tulosten julkistaminen, Eva Isaksson

Tule kuulemaan mitä kokemuksia muut ovat jakaneet ja inspiroitumaan omien lesbisten elämänvaiheiden muistiinmerkitsemisestä!
  
Kilpailutulokset:
Mummolaakson kirjoituskilpailun tulokset julkistettiin lauantaina Maikki Friberg -kodissa. Kilpailuun osallistui 11 kirjoittajaa eri puolelta Suomea kertomuksilla lesbojen ja bi-naisten elämästä. Tuomarina toiminut Eva Isaksson kertoi kaikkien kirjoitusten tarjonneen kiinnostavan kurkistuksen tekijän elämänkokemuksiin vaikka tavat kirjoittaa lesbisestä elämästä olivat yllättävän erilaisia.
Parhaana tekstinä palkittiin Johanna Pakkasen ”Ei ihan ihminen”, jossa Evan tuomariarvion mukaan ”muistot, tuntemukset ja ajatukset kietoutuvat kokonaisuudeksi, joka todella koskettaa lukijaa”. Kunniamaininnan saivat Ursula Draken välitön, itseironinen ja humoristinen ”Usun jutut”, joka Evan mukaan ”juttelee lukijalle kuin vanha tuttava”, sekä Virva Hepolammen ”Lesbouden ilosanoman pioneerina”, ”hengästyttävä kronologia kokonaisesta aikakaudesta”.
Mummolaakso kiittää kaikkia osallistujia ansiokkaista teksteistä. Toivomme, että tapahtuma innottaisi myös uusia kirjoittajia kirjaamaan ylös omia lesbisiä kokemuksiaan ja siten tekemään näkyväksi historian monimuotoisuutta.
 

Leave a Reply