Ajankohtaiset

Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille 8.11.2018 klo 18

Naisasialiitto Unionin Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki
Illan aiheena on kaksi lyhyttä kirjaa, historiallinen lyhytromaani ja kotimainen runoteos. Näiden lisäksi itse kukin voi esitellä vuoden aikana lukemansa parhaan sateenkaarevan teoksen, jota ei ole vielä lukupiirissä käsitelty.
Ellen Klages: Passing Strange (Tor.com 2017)
Kirjoittajan kotikaupunkiin San Franciscoon 1940-luvun sotavuosiin sijoittuva Passing Strange on tarina kuuden naisen piiristä, jossa selvitetään yhdessä Haskelin ja Emilyn suhdetta kohtaavat esteet. Viihdepokkarien ja film noirin jalanjäljissä kulkeva pienoisromaani punoo yhteen romanssia, fantasiaa ja urbaania gayhistoriaa. Monisävyinen kuin San Francisco itse. Teos löytyy Helmetistä ja verkosta myös e-kirjana.
Ulla Sinerlahti: Ruskeat nahkakengät (Mediapinta 2018)
Kirjoittaja kertoo tuoreesta esikoisrunokokoelmastaan näin:
Tähän kirjaan olen poiminut joitakin niistä runoista, joiden kautta tutkin itseäni ja löysin uudenlaisen identiteetin. Se alkoi rakastumisesta naiseen. Oli pysähdyttävä miettimään, kuka olen ja kuka olen luullut olevani. Tuntui pelottavalta ymmärtää, että minussa oli hallitsemattomia puolia, jotka olivat uinuneet tiedostamattomassa, mutta nyt olivat tulossa esiin.
Näissä runoissa pohdin myös luopumista, lähtemistä, rakastumista ja sen päättymistä.

NAHKA
 
Jokin oli luonut nahkansa
vaalealla hiekkarannalla
jättänyt jälkeensä vanan
hylättyä kuonaa 
 
Se kuivui auringossa
kultaiseksi pölyksi
kulki tuulen mukana
tuntemattomille rannoille. 
 
Hylätty vanha nahka
tuomittu tarpeettomaksi
pääsi näkemään maailmaa
vielä vanhoilla päivillään.

Lukupiiriin kirjaa saa tekijältä itseltään erikoishintaan 15€ noudettuna Hoitola Hertasta, Kalevankatu 55, 00180 Hki. Tai postitettuna hintaan 18€. Sovi noutoajankohta etukäteen gsm 045 8837808 tai ulla@hoitolahertta.fi. Ullalta voit myös kysyä lainakappaletta. Kirja löytyy verkosta mm. Adlibrikseltä, Bookysta, cdonista ja Mediapinnalta.

Leave a Reply