Ajankohtaiset

Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille 10.9.2020

Maikki Friberg -koti/sisäpiha, Bulevardi 11 A 1, 00120 Helsinki
Syksyn myötä poimimme karanteeniin jääneen lukupiiritapaamisen kirjat uudestaan kalenteriin. Sään salliessa kokoonnutaan sisäpihalla, viileämmällä säällä sisätiloissa turvaväleistä huolehtien Maikki Friberg -kodissa.
Ajatuksia ja oivalluksia pääsee jakamaan kahdesta tuoreesta umpilesbisestä kirjasta. Naissuhteet ja lesbinen sex appeal eivät kummassakaan jää rivien väleihin mutta tyylilajiltaan teokset edustavat ääripäitä. Tiina Tuppuraisen autofiktiivinen Kuvittelen sinut vierelleni (Karisto, 2020) paneutuu ajatuksella sekä lesbosuhteiden elämänkaareen että lesbo- & queer-yhteisöjen ajan henkeen 2000-luvun alun Helsingissä. Pseudonyymillä C.X.Blond julkaistu Jane Blond – Syntymä saa odottaa (Jane Blond -kustannus, 2020) kiistää kaikki yhteydet todellisuuteen. Lesboagenttien seikkailujen neljäs itsenäinen osa on rehellistä viihde-eskapismia, joka palvelee mainiosti lepakkotarinoihin huumoria, visioita ja maailmanvalloitusta kaipaavia lukijoita.
Kumpikaan kirja ei pokkuroi valtavirtalukijoita tavoitellen vaan on virkistävästi lahjomattoman lesbosentrinen. Suomalaisessa yhteisnäiskulttuurissa moisesta asenteellisuudesta ei helposti tule kiitosta, vaikka osoittaakin aitoa moninaisuuden vakavastiottamista ja edellyttää hyvää itsetuntoa. Jo siksikin vahva lukusuositus lukulepakolta!
Tilaa Jane Blond pokkarina Mummolaakson erikoishintaan 20€ ja nouda Maikki Friberg -kodista tai postipakettina +5€: info@mummolaakso.fi. Saatavilla myös kustantajalta ja kirjakaupoista.
Kysele tarvittaessa lainakappaleita fb-tapahtumassa.

Leave a Reply